«Χειροπέδες» σε 24χρονο για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Ένας 24χρονος συνελήφθη στην Βόρεια Ελλάδα, για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Φωτογραφία: miguel ugalde
kiziplast

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από τον εντοπισμό ηλεκτρονικών ιχνών στην Ελληνική επικράτεια. Τα στοιχεία που προέκυψαν τέθηκαν υπόψη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε έρευνα των ψηφιακών στοιχείων – δεδομένων από την οποία, ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά του ίχνη σε περιοχή της Βορείου Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στην οικία του, σε περιοχή της Θράκης, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω ο 24χρονος να διαμοιράζει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε χρήστες του εξωτερικού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.000 αρχεία με ανάλογο περιεχόμενο.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκαν ακόμη οκτώ έρευνες και κατασχέθηκαν συνολικά έξι συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τάμπλετ, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρεις σκληροί δίσκοι και τρεις συσκευές αποθήκευσης USB. Τα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για τα αδικήματα της κατοχής, προσφοράς και διάθεσης, μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, υλικού πορνογραφίας ανηλίκων κατά συνήθεια και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή.

Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό να ταυτοποιηθούν οι χρήστες του εξωτερικού, στους οποίους ο 24χρονος διαμοίραζε το επίμαχο υλικό και να ενημερωθούν οι αλλοδαπές διωκτικές αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here