Χειροπέδες σε πολυμελής οργάνωση ναρκωτικών

Την εξάρθρωση πολυμελούς οργάνωσης, που εισήγαγε και διακινούσε μεγαλες ποσότητες ναρκωτικών κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία με ευρεία επιχείρηση σε Αττική, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

PACIFIC-SUN

Για την υπόθεση συνελλήφθησαν έντεκα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας από 17 έως και 56 ετών και κατασχέθηκαν περισσότερα από 40 κιλά ηρωίνης, ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης, ναρκωτικών δισκίων καθώς και πλήθος οπλισμού.

Πέντε από τους συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και η 32χρονη συνδιευθύνουσα την εγκληματική οργάνωση, κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ στους υπόλοιπους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 39χρονος αλλοδαπός, με διευθυντικό ρόλο, καθώς και 45χρονη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή στη χώρα μας ναρκωτικών, τα όποια αποθήκευαν, συσκεύαζαν και τυποποιούσαν, χρησιμοποιώντας ειδικά σύνεργα και εξοπλισμό σε διαμορφωμένο χώρο – οικία στο Κορωπί Αττικής, που αποτελούσε την «έδρα» της οργάνωσης.

Στη συνέχεια συντόνιζαν τη μεταφορά τους με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση και εμπορία των ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, από κλιμάκιο αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης ένας 33χρονος ως μέλος της οργάνωσης να μεταφέρει με μισθωμένο αυτοκίνητο πάνω από 13 κιλά ηρωίνη.

Όπως διακριβώθηκε είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από την «έδρα» της οργάνωσης στο Κορωπί, με αποδέκτη την 32χρονη στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόεκυψε ότι ανάλογες μεταφορές είχε πραγματοποιήσει κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, διακινώντας τουλάχιστον 21,5 κιλά ηρωίνη.

03112016gadthnark001s

Την Πέμπτη ακολούθησαν παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις και ερευνες σε περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν δέκα ακόμη μέλη της οργάνωσης.

Οι έρευνες επεκτάθηκαν σε δύο μονοκατοικίες – αυθαίρετες κατασκευές στο Κορωπί Αττικής, όπου αποθήκευαν, συσκεύαζαν και τυποποιούσαν τις ναρκωτικές ουσίες, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκσκαφές σε οικόπεδο, πλησίον των οικιών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα τυποποίησης ναρκωτικών, όπλα, χειροβομβίδες και χρηματικά ποσά.

Aρχικά βρέθηκαν στο οικόπεδο θαμμένα δύο κιλά ηρωίνης και στη συνέχεια από την εξέλιξη των εκσκαφών βρέθηκαν άλλα 21 κιλά περίπου. Από τις έρευνες στι οικίες άλλα τέσσερα κιλά, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός, μαζί με τα 13 κιλά που κατασχέθηκαν στην επιχείρηση στα Μάλγαρα, να ξεπερνά τα 40 κιλά.

Επιπλέον στον ίδιο οικόπεδο στο Κορωπί βρέθηκε θαμμένη άγνωστη ουσία συνολικού βάρους 100 κιλών και 433 γραμμαρίων, για την οποία αναμένεται να προσδιοριστεί εργαστηριακά η σύσταση της .

Επιπλέον κατασχέθηκαν 2.553 γραμμάρια κάνναβης, 108 γραμμάρια κοκαΐνης και 240 ναρκωτικά δισκία, 57.260 ευρώ, 21 δολάρια Η.Π.Α., ταχυδρομική επιταγή εξωτερικού και δύο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων. Δέκα χειροβομβίδες, πέντε πιστόλια και περίστροφο, 535 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και έντεκα γεμιστήρες.

Ένα πολυβόλο τύπου Kalashnikov και υποπολυβόλο (scorpion), τρεις καραμπίνες, δύο υδραυλικές πρέσες, μοχλός πρέσας, δύο σιδερένιες πλάκες πρεσαρίσματος και τρεις σιδερένια καλούπια τυποποίησης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών, έξι ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, φορητός πομποδέκτης, τριάντα ένα κινητά τηλέφωνα, εξήντα επτά πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, δέκα τηλεκάρτες και τέσσερις κάρτες sim.

Αυτοσχέδιες συσκευασίες που χρησιμοποιήθηκαν για την αποθήκευση μέρους των κατασχεμένων αντικειμένων εντός του εδάφους, τρία φτυάρια και σιδερένια καλούπια.

Τις αστυνομικές επιχειρήσεις για την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου συνέδραμαν Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, Ομάδα αστυνομικών σκύλων – ανιχνευτών και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι υπήρξε συνδρομή Υπηρεσιών της Τοπική Αυτοδιοίκησης, με τη διάθεση προσωπικού και μέσων που βοήθησαν στις έρευνες – εκσκαφές.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος τους παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής