Τρεις συλλήψεις για ακατάλληλα όστρακα

Τρεις συλλήψεις και 659 κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν τα ξημερώματα τη Κυριακής, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Φωτογραφία: Λιμενικό Σώμα
kiziplast
pacificsun

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε στο λιμενίσκο Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, φορτηγό, στο οποίο τα τρία άτομα ηλικίας 34, 38 και 42 ετών αντίστοιχα, μεταφόρτωναν όστρακα από σκάφος τύπου μπλάβας, ο χειριστής του οποίου μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, τράπηκε σε φυγή.

Στη συνέχεια πήγαν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έρευνα, όπου κατόπιν επισταμένης ζύγισης – μέτρησης των οστράκων, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες μετέφεραν – διακινούσαν, με σκοπό την πώληση – εμπορία, συνολικά τριάντα δύο σάκους δίθυρων μαλακίων, του είδους αχιβάδα και του είδους τελλίνα, συνολικού βάρους 659 κιλών.

Το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν τα τρία άτομα για λαθρεμπορία, κατασχέθηκε το φορτηγό, ενώ αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου ο χειριστής του σκάφους.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here