Τέσσερις συλλήψεις για σωματεμπορία στο Βόλο

Στα ίχνη σπείρας που εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες έφτασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν και τέσσερις συλλήψεις μελών της.

Φωτογραφία: George Hodan
kiziplast
pacificsun

Στα ίχνη σπείρας που εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες έφτασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν και τέσσερις συλλήψεις μελών της.

Πρόκειται για τέσσερις τρεις ηλικίας 68, 51, 48 ετών και μία γυναίκα 56 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα ξημερώματα της σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Βόλο.

Όπως εξακριβώθηκε, από τα μέσα του Σεπτεμβρίου του, οι τέσσερις συλληφθέντες, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, με συγκεκριμένη ιεραρχία και δομή, διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, η οποία προέβαινε στη γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, έναντι χρηματικής αμοιβής, εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη θέση τους.

Συγκεκριμένα, διατηρούσαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη του Βόλου, στο οποίο προσλάμβαναν αλλοδαπές γυναίκες, με το πρόσχημα της παροχής εργασίας ως σερβιτόρες, ενώ ουσιαστικά αυτές παρείχαν υπηρεσία συνοδού-συντρόφου πελατών του καταστήματος, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες εκμεταλλευόμενοι την προσωπική και οικονομική κατάσταση των γυναικών, τις παρέσυραν να εκδίδονται, έναντι χρηματικής αμοιβής, με πελάτες του καταστήματος, είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αυτού, είτε σε άλλους χώρους.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 20.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο ανωτέρω κατάστημα, εντοπίστηκαν δύο αλλοδαπές γυναίκες, υπήκοοι Αλβανίας και Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ, δύο τετράδια ιδιόχειρων σημειώσεων, ένα γκλοπ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη του αδικήματος της σωματεμπορίας, καθώς και για παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here