Τέσσερις συλλήψεις για κλοπές πορτοφολιών

Τέσσερις αλλοδαπές ηλικίας 21, 21, 17 και 16 ετών συνελήφθησαν σε υπαίθρια λαϊκή αγορά της Σταυρούπολης, για κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστες γυναίκες.

PACIFIC-SUN

Συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής πιάστηκε επ΄αυτοφώρω μία εκ των συλληφθέντων να προσπαθεί να αφαιρέσει από την τσάντα γυναίκας ένα πορτοφόλι, ενώ οι άλλες τρεις γυναίκες βρίσκονταν πλησίον της, παρέχοντας κάλυψη.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι τέσσερις γυναίκες νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφαίρεσαν από τις τσάντες τριών ακόμη γυναικών, ισάριθμα πορτοφόλια, τα οποία περιείχαν συνολικά, το συνολικό χρηματικό ποσό των 190 ευρώ και διάφορα άλλα έγγραφα.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων φαινόμενων από επιτήδειους, συνιστά:

  • Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας. Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη.
  • Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και µπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.
  • Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.
  • Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.
  • Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες. Πάντα να είστε σε ετοιμότητα για ύποπτα πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις.
  • Εάν πέσετε θύμα “τσαντάκηδων” ή “πορτοφολάδων'” ή είστε μάρτυρας επίθεσης, αρχίστε να φωνάζετε βοήθεια µε όλη σας την δύναμη.
  • Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.
  • Αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντας την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής