Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος ιστοσελίδας στοιχηματισμού

Ποινική δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος ιστοσελίδας διαδικτυακού στοιχηματισμού, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων.

PACIFIC-SUN

Αναλυτικότερα, μετά από εκτεταμένες διαδικτυακές έρευνες, εντοπίστηκε η ιστοσελίδα που λειτουργούσε μέσω εταιρίας εξωτερικού, για την οποία διαπιστώθηκε ότι αν και είχε υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς του άρθρου 50 του Ν. 4002/2011 και είχε αδειοδοτηθεί να διεξάγει αποκλειστικά μόνο το τυχερό παίγνιο του «στοιχήματος», διενεργούσε παράλληλα και άλλα τυχερά παίγνια (φρουτάκια κ.λπ.).

Μάλιστα, τα παίγνια αυτά τα παρείχε μέσω τρίτης χώρας, μη αδειοδοτημένης από αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης, έγινε ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων, ενώ πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες και Αρχές.

Παράλληλα, ενημερώθηκε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων που διεξάγονται και μέσω διαδικτύου, προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες, στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων της (εξέταση για υπαγωγή στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου (black list), επιβολή τυχόν διοικητικών κυρώσεων – προστίμων κ.λπ.).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής