Συνελήφθη 67χρονος αρχαιοκάπηλος

Θρησκευτικές εικόνες ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ιερά σκεύη, πλήθος νομισμάτων, κοσμημάτων και αρχαίων αντικειμένων που χρονολογούνται στην αρχαιοελληνική, ρωμαϊκή, βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο, εντοπίστηκαν έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση σε χώρους ιδιοκτησίας ηλικιωμένου.

PACIFIC-SUN

Πρόκειται για έναν 67χρονο άνδρα που κατείχε παράνομα και απέκρυπτε σε χώρους της οικίας του, της επιχείρησής του και του οχήματός του, όλα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα εντοπίστηκαν θρησκευτικές εικόνες ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, ιερά σκεύη, ογδόντα τέσσερα αργυρά και χάλκινα νομίσματα, πλήθος κοσμημάτων. Πλήθος εγγράφων, βιβλίων και αντικειμένων που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου που αφορά στις αρχαιότητες. Ένα δίκαννο όπλο, πενήντα τέσσερα φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και ένα διαβρωμένο περίστροφο.

Ακόμη εντοπίστηκε ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων με τηλεχειριστήριο και φορητή μπαταρία, τέσσερις φορτιστές και δύο τρίποδα. Έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και ένα ηλεκτρονικό σημειωματάριο. Μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, εξοπλισμός κατάλληλος για εκσκαφή αντικειμένων, καθώς και αντικείμενα για τα οποία, η προέλευση και χρονολόγηση τους είναι υπό διερεύνηση.

Ο 67χρονος, για την ανεύρεση αρχαιοτήτων, χρησιμοποιούσε χάρτες και σημειώσεις που χρονολογούνται σε προγενέστερες περιόδους, ενώ προμηθεύτηκε και χρησιμοποιούσε εξειδικευμένο μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής