Συνελήφθη 39χρονος για πορνογραφία ανηλίκων

Ένας 39χρονος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

PACIFIC-SUN

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων του Εθνικού Γραφείου της Europol και του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., για εντοπισμό πέντε ηλεκτρονικών ιχνών χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε, καθώς και από αλληλογραφία με τις εταιρείες παροχής υπηρεσιών προέκυψαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν στον 39χρονο.

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε την Πέμπτη, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρουσία Δικαστικού λειτουργού, έρευνα στην οικία του 39χρονου, σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ψηφιακό αποθηκευτικό μέσο, ένα κινητό τηλέφωνο, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ένα USB, μία κάρτα αποθήκευσης και πλήθος αρχείων (βίντεο και φωτογραφίες) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ ο 39χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής