Συνελήφθη 39χρονος για ηλεκτρονικές αγορές με κλεμμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών

Ένας 39χρονος από την Αλβανία συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, γιατί έκανε συστηματικά διαδικτυακές αγορές προϊόντων μεγάλης αξίας, χρησιμοποιώντας στοιχεία πιστωτικών καρτών τα οποία είχε υποκλέψει.

PACIFIC-SUN

Ένας 39χρονος από την Αλβανία συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, γιατί έκανε συστηματικά διαδικτυακές αγορές προϊόντων μεγάλης αξίας, χρησιμοποιώντας στοιχεία πιστωτικών καρτών τα οποία είχε υποκλέψει.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μέσα σε κατάστημα, στο οποίο είχε μεταβεί, μετά την ολοκλήρωση ηλεκτρονικής συναλλαγής, με χρήση πιστωτικής κάρτας, προκειμένου να παραλάβει συσκευή κινητού τηλεφώνου.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς χρησιμοποιώντας προσωπικά δεδομένα που είχε υποκλέψει, μέσω διαδικτύου, από τις πρωτότυπες κάρτες των δικαιούχων – νόμιμων κατόχων τους, πραγματοποιούσε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Οι συναλλαγές αυτές, αφορούσαν κυρίως αγορές προϊόντων με συγκεκριμένη αξία μεταπώλησης, από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι ο 39χρονος έχει πραγματοποιήσει δεκατρείς συναλλαγές ύψους 4.486 ευρώ και δεκαέξι ανεπιτυχείς ύψους 4.901 ευρώ, με τη χρήση δεκαπέντε καρτών.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα ως προϊόντα προερχόμενα από την παράνομη δραστηριότητά του.

Σε βάρος του, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της απάτης και της απάτης μέσω υπολογιστή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί η ζημιά σε βάρος και άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής