Συνελήφθη 20χρονος στη Βόρεια Ελλάδα για πορνογραφία ανηλίκων

Ένας 20χρονος συνελήφθη στη Βόρεια Ελλάδα για τα αδικήματα της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, των πορνογραφικών αναπαραστάσεων ανηλίκων και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βάρος ανήλικης.

PACIFIC-SUN

Η διερεύνηση της υπόθεσης, ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της μητέρας μίας 12χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης, συνομιλούσε με την κόρη της, προσποιούμενος ότι είναι συνομήλικό της κορίτσι, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, και την έπεισε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες της.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 20χρονος δημοσίευσε τις φωτογραφίες, στην ίδια ιστοσελίδα και απειλούσε την ανήλικη με νέα δημοσίευση, έχοντας στόχο, να αποκτήσει και νέες φωτογραφίες της.

Τα στοιχεία αυτά, τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελίας και παραγγέλθηκε στη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης. Στο πλαίσιο αυτό διενεργήθηκε έρευνα των ψηφιακών στοιχείων – δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη στην οικία του 20χρονου σε περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, έκαναν έρευνα στο σπίτι του 20χρονου, όπου από τα ευρήματα, προέκυψε η εμπλοκή του και τον συνέλαβαν.

Στο σπίτι του 20χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα με αντίστοιχες κάρτες SIM, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής