Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμηση

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας, το πρωί του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

kiziplast
pacificsun

Συγκεκριμένα και κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος πατέρας, ο οποίος είναι εργαζόμενος σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, με το πρόσχημα ότι κατέχει φωτογραφίες και βίντεο από δήθεν παράνομες ελληνοποιήσεις κρέατος που διέπραττε η εταιρεία, εκβίαζε τον ιδιοκτήτη της.

Αρχικά και προκειμένου να μην αναρτήσει ο 32χρονος γιος του στο διαδίκτυο το βίντεο, απαιτούσε την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 70.000 ευρώ και στη συνέχεια απαιτούσε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να τον απολύσει, προκειμένου να λάβει αποζημίωση.

Όταν στις 2 Νοεμβρίου η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους, οι δύο άνδρες ανάρτησαν στο διαδίκτυο επτά βίντεο με δυσφημιστικό περιεχόμενο για την εταιρεία.

Στη συνέχεια, μετά από αναζητήσεις, οι δύο κατηγορούμενοι, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και συνελήφθησαν. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δακτυλογραφημένα και χειρόγραφα κείμενα, ομοίου περιεχομένου με τις καταγγελλόμενες δήθεν παράνομες πράξεις της εταιρείας, καθώς και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here