Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμηση

Πατέρας και γιος συνελήφθησαν για απόπειρα εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμηση ανώνυμης εταιρείας, το πρωί του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

PACIFIC-SUN

Συγκεκριμένα και κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος πατέρας, ο οποίος είναι εργαζόμενος σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, με το πρόσχημα ότι κατέχει φωτογραφίες και βίντεο από δήθεν παράνομες ελληνοποιήσεις κρέατος που διέπραττε η εταιρεία, εκβίαζε τον ιδιοκτήτη της.

Αρχικά και προκειμένου να μην αναρτήσει ο 32χρονος γιος του στο διαδίκτυο το βίντεο, απαιτούσε την καταβολή χρηματικού ποσού ύψους 70.000 ευρώ και στη συνέχεια απαιτούσε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας να τον απολύσει, προκειμένου να λάβει αποζημίωση.

Όταν στις 2 Νοεμβρίου η διοίκηση της εταιρείας αρνήθηκε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους, οι δύο άνδρες ανάρτησαν στο διαδίκτυο επτά βίντεο με δυσφημιστικό περιεχόμενο για την εταιρεία.

Στη συνέχεια, μετά από αναζητήσεις, οι δύο κατηγορούμενοι, εντοπίστηκαν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη και συνελήφθησαν. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δακτυλογραφημένα και χειρόγραφα κείμενα, ομοίου περιεχομένου με τις καταγγελλόμενες δήθεν παράνομες πράξεις της εταιρείας, καθώς και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής