Κατερίνη: Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε σπίτια

Πολλές διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια στην Κατερίνη που αφαιρέθηκαν κοσμήματα μεγάλης αξίας, εξιχνιάστηκαν με την ταυτοποίηση των στοιχείων τριών ατόμων ηλικίας 21, 18 και 38 ετών.

Φωτογραφία: cocoparisienne / pixabay.com
kiziplast
pacificsun

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 21χρονος δρώντας τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις και τις κλοπές από σπίτια στην Κατερίνη, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Πιο αναλυτικά, ο 21χρονος κυρίως απογευματινές ώρες, τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν διέρρηξε επτά σπίτια, καταφέρνοντας σε πέντε από αυτά να αφαιρέσει κοσμήματα και χρυσαφικά η συνολική αξίας των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

Επίσης διαπιστώθηκε και η συμμετοχή ενός 18χρονου και ενός 38χρονου σε δύο από τις παραπάνω κλοπές. Συγκεκριμένα στην μία περίπτωση ο 18χρονος από κοινού με τον 21χρονο τον Σεπτέμβριο του 2015 αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διαμερίσματος και αφού το διέρρηξαν αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα, ενώ στην άλλη περίπτωση ο 38χρονος από κοινού με τον 21χρονο τον Μάρτιο του 2016 με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από το σπίτι 39χρονου διάφορα κοσμήματα.

Επιπλέον από την προανάκριση διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 18χρονου σε κλοπή κινητού τηλέφωνου που έγινε τον Μάιο του 2016 σε καφετέρια στην Βέροια. Το κλεμμένο τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή του 18χρονου και αποδόθηκε στον 38χρονο κάτοχο του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here