Εξιχνιάστηκαν «ιερές» απάτες σε βάρος αγροτών και εμπόρων

Ποινική δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων σχηματίστηκε από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, που διέπρατταν απάτες.

Φωτογραφία: Justine FG / Freeimages.com
kiziplast
pacificsun

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο άνδρες ηλικίας 37 ετών και οι δύο γυναίκες ηλικίας 32 και 42 ετών, από τον περασμένο Ιανουάριο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε επιτηδευματίες, αγρότες και άλλους ιδιώτες τους οποίους αφού προσέγγιζαν με το πρόσχημα ότι είχαν την δυνατότητα είτε να τους διασφαλίσουν επαγγελματική συνεργασία με Μονές του Αγίου Όρους είτε να μεσολαβήσουν για την ένταξη τους σε προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, για την επίτευξη του σκοπού τους και προκειμένου να πείσουν τα υποψήφια θύματά για την φερεγγυότητα τους, ο 37χρονος εμφανιζόταν ως Ιερομόναχος του Αγίου Όρους, ενώ η 42χρονη ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Η συμμετοχή των υπόλοιπων δραστών περιορίζονταν στην αποδοχή, σε τραπεζικούς λογαριασμούς, των χρηματικών ποσών που αποκόμιζαν. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δέκα περιπτώσεις εξαπάτησης, που έχουν διαπραχθεί με την παραπάνω μεθοδολογία, με το χρηματικό όφελος για τους δράστες να υπερβαίνει τις 15.000 ευρώ.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here