Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα στην Αττική

Σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην Αττική, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, με την σύλληψη τριών άτομων, στη Γλυφάδα και τον Άγιο Δημήτριο.

PACIFIC-SUN

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με τη δράση της σπείρας στην αποθήκευση και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες ηλικίας 62, 35, 34 ετών, ενώ παράλληλα έγινε η αποκάλυψη των μέσων μεταφοράς των λαθραίων τσιγάρων και ο εντοπισμός του χώρου που τα έκρυβαν.

Στη συνέχεια, μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκε ο 35χρονος σε υπαίθριο χώρο, κοντά στη λαϊκή αγοράς στη Γλυφάδα, να έχει στο αυτοκίνητό του, με σκοπό την πώληση, μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων και συνελήφθη.

Παράλληλα, άλλο κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε τον 34χρονο στον Άγιο Δημήτριο να εξέρχεται από την οικία-καβάτζα και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκε επίσης μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων. Ο 34χρονος, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου του 34χρονου, εντοπίστηκε ο 62χρονος να επιχειρεί να απομακρυνθεί από την οικία, επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο.

Ύστερα από έρευνα στο αυτοκίνητο βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο, σε διάφορα σημεία, το χρηματικό ποσό των 261.500 ευρώ, ενώ σε έρευνες στα διαμερίσματα και στον αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσαν οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν επίσης, πακέτα λαθραίων τσιγάρων και χρηματικά ποσά.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20.209 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 623 πακέτα λαθραίου καπνού, το χρηματικό ποσό των 264.730 ευρώ, δύο αυτοκίνητα και ένα φορτηγάκι.

Εκτιμάται ότι η σπείρα διακίνησε το τελευταίο τρίμηνο, άνω των 150.000 πακέτων λαθραίων τσιγάρων, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής