Εξαρθρώθηκε σπείρα που ανατίναζε ΑΤΜ στη Θεσσαλία

Την σπείρα που ανατίναζε Α.Τ.Μ. τραπεζών και αφαιρούσε τα χρήματα που περιείχαν στην Θεσσαλία εξάρθρωσε η αστυνομία με τη σύλληψη τριών υπηκόων Ρουμανίας,το μεσημέρι της Δευτέρας μετά τον εντοπισμό του αυτοκινήτου που είχε χρησιμοποιηθεί και στις δύο περιπτώσεις.

PACIFIC-SUN

Στο όχημα επέβαιναν οι τρεις υπήκοοι Ρουμανίας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 8.120 ευρώ, σε χαρτονομίσματα των 50 και 20 ευρώ, μεταξύ των οποίων και δύο χαρτονομίσματα των 20 ευρώ, τα οποία φέρουν φθορά, που προφανώς προκλήθηκε από έκρηξη αερίων.

Οι τρεις αλλοδαποί αρχικά, προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, όπου και συνελήφθησαν καθώς από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τους και στις δύο κλοπές από Α.Τ.Μ., στο Λεοντάρι Καρδίτσας και στη Νίκαια Λάρισας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε, όταν τα ξημερώματα της Δευτέρας, οι τρεις δράστες ανατίναξαν Α.Τ.Μ υποκαταστήματος τράπεζας στο Λεοντάρι Καρδίτσας και απέσπασαν χρηματικό ποσό. Όπως προέκυψε από την αυτοψία του χώρου, οι δράστες διοχέτευσαν μέσω της θυρίδας παραλαβής χρημάτων του μηχανήματος, μίγμα αερίων στο εσωτερικό του και στη συνέχεια προκάλεσαν σπινθήρα, με τη χρήση μπαταριών, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη.

Με τη μέθοδο αυτή, γνωστή ως μέθοδος «PLOFKRAAK», οι δράστες διέρρηξαν το μηχάνημα και αφαίρεσαν τις κασετίνες, που περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 14.195 ευρώ.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης υπήρξε στενή συνεργασία του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, δεδομένου ότι παρόμοιο περιστατικό με τη συγκεκριμένη μέθοδο είχε λάβει χώρα και τον περασμένο Ιούλιο στη Νίκαια Λάρισας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της έκρηξης και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής