Εξαρθρώθηκε σπείρα εμπόρων ναρκωτικών στη Ροτόντα

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή της Ροτόντας, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών.

Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
kiziplast
pacificsun

Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με τη σύλληψη δεκαεπτά αλλοδαπών μελών της, ηλικίας 17 έως 25 ετών, μεταξύ των οποίων και ο 23χρονος, διευθύνων την οργάνωση, η επιπλέον σύλληψη πέντε ατόμων, ηλικίας 26 έως 36 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και η προσαγωγή έντεκα ακόμη ατόμων.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότησαν ομάδα, αποτελούμενη από την ίδια κάθε φορά σύνθεση, με δομημένους και διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Ειδικότερα:

  • Ο 23χρονος φρόντιζε για την προμήθεια, μεταφορά, αποθήκευση και πώληση της κάνναβης ενώ συντόνιζε και κατηύθυνε τις κινήσεις των υπολοίπων μελών,
  • Πέντε μέλη αυτής προμήθευαν, κατείχαν, αποθήκευαν και πωλούσαν ποσότητες κάνναβης,
  • Έξι μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν ποσότητες κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω εμπορία της και επιπλέον,
  • Έξι μέλη της λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι», επιτηρώντας τον περιβάλλοντα χώρο όπου γινόταν η διακίνηση, ενώ ο ένας εξ’ αυτών προέβαινε και στην εμπορία των ναρκωτικών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και τρεις Έλληνες, ηλικίας 27, 26 και 36 ετών έπειτα από μεταξύ τους αγοραπωλησία με μέλη της οργάνωσης, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα, ηλικίας 31 και 35 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Συνολικά, στο πλαίσιο της επιχείρησης και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 691,88 γραμμάρια κάνναβης,
  • Μικροποσότητα ηρωίνης,
  • 1.631,90 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών και
  • 17 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης – Σύστασης Συμμορίας» και για παράβαση της «Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here