Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στην Αττική – Εύβοια – Ηλεία

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική καλλιέργεια φυτειών κάνναβης και την προώθηση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, στην Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία.

Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.
kiziplast
pacificsun

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική καλλιέργεια φυτειών κάνναβης και την προώθηση και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, στην Αττική, την Εύβοια και την Ηλεία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δώδεκα Έλληνες, από τους οποίους δέκα άνδρες, ηλικίας από 21 έως 72 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 48 και 53 ετών. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ ακόμα μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις Έλληνες και τέσσερις Αλβανοί. Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 162 άτομα, τα οποία όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας προμηθεύτηκαν ποσότητες ναρκωτικών από το κύκλωμα.

Για την εξάρθρωση του κυκλώματος προηγήθηκε πολύμηνη διερεύνηση της υπόθεσης, με συστηματικές διασταυρώσεις στοιχείων, δεδομένων και αναλύσεις του προφίλ των εμπλεκομένων. Όπως προέκυψε η οργάνωση διέθετε εσωτερική δομή, με ιεραρχική σχέση μεταξύ των μελών της και διακριτούς – προκαθορισμένους ρόλους στους επιμέρους τομείς της εγκληματικής της δράσης.

Για την πλήρη αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής, της Εύβοιας και της Ηλείας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., ελικοπτέρων της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ συνέδραμαν και αστυνομικοί σκύλοι.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 765 δενδρύλλια κάνναβης, με πλήρη εξοπλισμό καλλιέργειας (ποτιστικά λάστιχα, σκαπτικά εργαλεία, λιπάσματα κ.λ.π.), 323 κιλά και 958,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, έξι ζυγαριές ακρίβειας, οκτώ τσιγαριλίκια και μικροποσότητα ηρωίνης, έξι οχήματα (τέσσερα αυτοκίνητα, φορτηγό, και μοτοσικλέτα), μία καραμπίνα, ένα περίστροφο και ένα αεροβόλο πιστόλι, καθώς και 79 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, το χρηματικό ποσό των 520 ευρώ και εννέα συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here