Δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία

Δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων χειρίστηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία, σχηματίζοντας αντίστοιχο αριθμό δικογραφιών.

Φωτογραφία: Gerd Altmann / pixabay
kiziplast
pacificsun

Πιο συγκεκριμένα, η διερεύνηση της πρώτης υπόθεσης έγινε στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων του Εθνικού Γραφείου της Europol και του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., για εντοπισμό πέντε ηλεκτρονικών ιχνών χρηστών, που κατείχαν και διαμοίραζαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε μία εκ των προαναφερόμενων επίμαχων συνδέσεων και η χρήση της από πρόσωπα που διαμένουν σε δύο οικίες της ίδιας πολυκατοικίας, σε περιοχή της Αττικής.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στις οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι.

Για τη διερεύνηση της δεύτερης υπόθεσης και το σχηματισμό τακτικής δικογραφίας σε βάρος 32χρονου, προηγήθηκε καταγγελία πατέρα 16χρονης στις αστυνομικές αρχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία,  άγνωστος χρήστης του διαδικτύου κατάφερε να αποσπάσει από τη 16χρονη, φωτογραφικό υλικό που περιείχε πορνογραφικές αναπαραστάσεις της ίδιας, ενώ με την απειλή δημοσίευσης του υλικού, την εκβίαζε προκειμένου να συνεχίσει να του αποστέλλει υλικό με ανάλογο περιεχόμενο.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Επακολούθησε άμεση και εμπεριστατωμένη αστυνομική διαδικτυακή έρευνα από την οποία ταυτοποίηθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη 32χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον επαγγελματικό χώρο του 32χρονου σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, υπολογιστική μονάδα, κάρτα μνήμης,δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης,συσκευή κινητού τηλεφώνου και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στα αρμόδια Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν, υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here