Για νέες τηλεφωνικές απάτες προειδοποιεί η ΕΛΑΣ

Τηλεφωνούν προσποιούμενοι τους «αστυνομικούς από το Μαρούσι» και «ενημερώνουν» τους πολίτες ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε με βεβαιότητα ότι αποτελούν στόχο κλοπής.

Φωτογραφία: Thomas Breher / pixabay
kiziplast
pacificsun

Από την Ελληνική Αστυνομία, ανακοινώθηκε ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται νέες απόπειρες εξαπάτησης πολιτών, μέσω τηλεφώνου, από δράστες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πρόσφατη υπόθεση της εξάρθρωσης εγκληματικού δικτύου, που δραστηριοποιείτο σε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές.

Συγκεκριμένα:

Τηλεφωνούν προσποιούμενοι τους «αστυνομικούς από το Μαρούσι» και «ενημερώνουν» τους πολίτες ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε με βεβαιότητα ότι αποτελούν στόχο κλοπής.

Στη συνέχεια, τους ζητούν να συγκεντρώσουν τα χρήματα και τα κοσμήματα τους, προκειμένου να μεταβεί στο σπίτι τους αστυνομικούς για να τα μεταφέρει προς «φύλαξη» στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στη συνέχεια, τους προτρέπουν, μέχρι να πάει στο σπίτι τους ο αστυνομικός, να αποκρύψουν τα χρήματα και τα κοσμήματα τους, σε διάφορα σημεία τους σπιτιού τους (συνήθως στον καταψύκτη).

Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε κάθε περίπτωση να την ενημερώνουν αμέσως μέσω του αριθμού «100».

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here