Υπερβάσεις του ορίου ενημέρωσης για το όζον σε Περιστέρι, Γεωπονική, Μαρούσι και Ελευσίνα

Υπερβάσεις του ορίου ενημέρωσης για το όζον σημειώθηκαν μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

PACIFIC-SUN

Πιο συγκεκριμένα, οι υπερβάσεις άρχισαν στις 14:00 το μεσημέρι στο Περιστέρι και σημειώθηκαν για τρεις ώρες με μέγιστη τιμή τα 229 μg/m3 και την Γεωπονική που σημειώθηκε για ισάριθμες ώρες, με μέγιστη τιμή τα 207 μg/m3.

Στις 15:00 και για μία ώρα υπήρξε υπέρβαση στο Μαρούσι με μέγιστη τιμή τα 188 μg/m3, ενώ στην Ελευσίνα, υπήρξε υπέρβαση στις 17:00 για μία ώρα, με μέγιστη τιμή τα 190 μg/m3.

Το υπουργείο Υγείας για τα διαστήματα των υπερβάσεων παρέχονται οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής