Υπεγράφη από τον Γ. Πατούλη η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Ραφήνας Πικερμίου

PACIFIC-SUN

Κατά την υπογραφή που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, παραβρέθηκε επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από την Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής (2014-2020), Άξονας Προτεραιότητας 4. Η πρόσκληση που έχει εκδοθεί από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας αφορά σε 54 Δήμους (εξαιρούνται οι Δήμοι που συμμετέχουν σε ΟΧΕ/ΒΑΑ) και έχει συνολικό προϋπολογισμό 24,9 εκ. €. Ο κάθε Δήμος έχει συγκεκριμένο επιλέξιμο προϋπολογισμό για την υλοποίηση των παρεμβάσεών του, ανάλογα με το πληθυσμιακό του μέγεθος.

Στην περίπτωση του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου το έργο αφορά στην Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου του Δημαρχείου. Ειδικότερα θα πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

  • Αντικατάσταση κουφωμάτων 
  • Θερμοϋγρομόνωση δώματος
  • Αναβάθμιση συστήματος ψύξης-θέρμανσης μέσω αντικατάστασης των υφιστάμενων συστημάτων VRV με νέα συστήματα VRF Inverter-VAM υψηλής ενεργειακής απόδοσης
  • Εγκατάσταση συστήματος BMS
  • Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων
  • Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος (Net Metering)

Η εκτιμώμενη ωφέλεια από την υλοποίηση του έργου είναι μεγάλη, καθώς έχει τιμή στόχο τις 312.991 κιλοβατώρες/έτος, ενώ η τιμή στόχος για την εκτιμώμενη ετήσια μείωση  των εκπομπών αερίων, ανέρχεται στο ισοδύναμο των 109,17 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Η συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης ανέρχεται σε συνολικό κόστος 494.563 ευρώ ενώ η προτεινόμενη επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται στο ποσό των 230.000 ευρώ. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε: «Με την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών  εργαλείων, ένα μεγάλο ποσοστό δήμων της Αττικής εξασφάλισαν μέσω του  Ε.Π. «Αττική» 2014-2020 σημαντικά ποσά για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων τους. Καλωσορίζω στην ομάδα αυτών των δήμων το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου και συγχαίρω το συνάδελφο Β. Μπουρνούς ο οποίος προχώρησε τη διαδικασία με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση και  την ποιοτική βελτίωση της ζωής των πολιτών της περιοχής του. Περιφέρεια και Δήμοι της Αττικής συνεργαζόμαστε στενά με ένα κοινό στόχο, να μετατρέψουμε την Αττική σε μία «Πράσινη Περιφέρεια», βελτιώνοντας το περιβαλλοντικό ισοζύγιο των τοπικών κοινωνιών».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Β. Μπουρνούς ευχαρίστησε  τον Περιφερειάρχη για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι με συστηματική δουλειά και επιμονή μπορούν να παρακαμφθούν τα όποια εμπόδια και να επιτευχθούν σημαντικά έργα που αφήνουν το θετικό αποτύπωμά τους στο Περιβάλλον. 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής