Υπ. Υγείας: Δύο νεκροί και 115 τραυματίες από τον σεισμό στην Κω

Δύο νεκροί και 115 περίπου τραυματίες -κυρίως νεαρής ηλικίας- μεταφέρθηκαν ή πήγαν στο νοσοκομείο της Κω με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, από τις 02:30 έως τις 04:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. 

PACIFIC-SUN

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι 103 τραυματίες αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ δώδεκα έχρηζαν νοσηλείας. Επτά άτομα ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση και ένα από αυτά χειρουργήθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο της Κω για ακρωτηριασμό, ενώ κρίθηκε επείγουσα ανάγκη αεροδιακομιδής.

Σε πρώτη φάση τέσσερα άτομα εκ των οποίων τρεις άνδρες και μία γυναίκα διακομίσθηκαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο ΠΑΓΝΗ και σε δεύτερη φάση κρίθηκε αναγκαία η αεροδιακομιδή τριών ακόμη τραυματιών στο Γ.Ν. Θριάσιο.

Στο Νοσοκομείο της Κω παρέμειναν πέντε άνδρες) για περαιτέρω νοσηλεία και είναι σε καλή κατάσταση.

Το προσωπικό του Νοσοκομείου καθώς και το προσωπικό του τομέα ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αισθάνεται, επίσης, την ανάγκη να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τις διοικήσεις και το προσωπικό του νοσοκομείου της Κω, του ΕΚΑΒ, του ΕΚΕΠΥ, της 2ης ΥΠΕ καθώς και την Πολεμική Αεροπορία για τον άψογο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης της κρίσης που προέκυψε.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής