«Βούλιαξε» η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία από την κακοκαιρία

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές τα τελευταία 24ωρα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία. Στους 16 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Δυτική Αττική, ενώ ανυπολόγιστες είναι και καταστροφές στις υποδομές.

PACIFIC-SUN

Τις 910 έφτασαν οι κλήσεις που έγιναν στην Πυροσβεστικη από τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της 15 Νοεμβρίου, στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Περάμου, των Μεγάρων και της Μάνδρας Αττικής.

Οι κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις υδάτων σε υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά απεγκλωβισμοί 96 ατόμων από οικίες και αυτοκίνητα. Οι συνολικές Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν είναι 155 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 46 οχήματα και έχουν συγκροτηθεί 56 συνεργεία για την αντιμετώπιση των συμβάντων. Σε επιφυλακή βρίσκονται όλες οι Υπηρεσίες της Αττικής, ενώ υπήρξε και ενίσχυση αυτών από πυροσβεστικούς υπαλλήλους από την Στερεά και την Δυτική Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής από τα διασωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής έχουν ανασυρθεί 13 άτομα νεκρά, ενώ στον υπόλοιπο νομό Αττικής το τελευταίο 12ωρο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δέχτηκε 70 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, 35 εκ των οποίων στη νήσο της Αίγινας.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από της 15 Νοεμβρίου στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, μέχρι στιγμής έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό κλήσεων για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Αναλυτικότερα, από την Κατερίνη έχει δεχθεί 350 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και έχει μεταφέρει 43 άτομα σε ασφαλή σημεία. Από τη Θεσσαλονίκη δέχθηκε 50 κλήσεις για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ από τη Βέροια έχει δεχθεί 57 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οχτώ πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.

Στα Γιαννιτσά δέχθηκε 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ στην Αλεξάνδρεια δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ στο Λιτόχωρο δέχθηκε 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Από τη Νάουσα δέχθηκε 17 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και από την Έδεσσα, 12 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής