Συγκέντρωση υποστηρικτών Παπαδήμου στην Ακαδημία Αθηνών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν περίπου σαράντα άτομα, έξω από το κτίριο της Ακαδημίας Αθηνών, αντιδρώντας στην επίθεση που δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

PACIFIC-SUN

Στο κάλεσμά τους, οι συγκεντρωμένοι αναφέρουν ότι «προστατεύουμε τη Δημοκρατία απέναντι σε όσους τη θέλουν στο απόσπασμα. Καλούμε όλους τους φορείς, τα κόμματα, τα συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, όλες και όλους όσους σέβονται την ανθρώπινη ζωή και τη Δημοκρατία και δεν αποδέχονται την τυφλή βία, να σηκώσουν το ανάστημά τους».

«Όλοι μαζί να δείξουμε ότι δεν συνηθίσαμε στο τέρας της βίας και της μισαλλοδοξίας. Να πούμε δυνατά ότι η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται! Ότι η πίστη μας στην ελευθερία και την αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πιο δυνατή από τις βόμβες», προσθέτουν.

«Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι μονάχα πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας στην πιο δύσκολη φάση της κρίσης της, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών. Δεν είναι μόνον ένας από τους διαπρεπέστερους και πιο αξιόλογους Έλληνες επιστήμονες διεθνώς. Πάνω απ’ όλα, είναι ένας συμπολίτης μας, ένας άνθρωπος που χθες παραλίγο να πεθάνει μετά την άνανδρη δολοφονική απόπειρα εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται πολυτραυματίας από κάποιους που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή, από στυγνούς εγκληματίες και δειλούς δολοφόνους», συνεχίζουν.

Όχι, ο Παπαδήμος και ο κάθε Παπαδήμος δεν είναι πιόνι στη σκακιέρα του κάθε τρομοκράτη. Είναι άνθρωπος, με ζωή και δικαιώματα, όπως όλοι μας. Όποιος δε μπορεί να το σεβαστεί αυτό, δεν σέβεται τον άνθρωπο, δεν σέβεται κανέναν μας. Όχι, το χάος και ο τρόμος δεν είναι η απάντηση στους σκοτεινούς και δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Η μόνη απάντηση είναι η Δημοκρατία και η συμμετοχή», καταλήγουν στην ανακοίνωσή του.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής