Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν ηθοποιοί και μουσικοί

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, ηθοποιών και μουσικών, οι οποίοι στις ανακοινώσεις τους τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υλοποιήσει τα νέα μέτρα που ήδη έχει συμφωνήσει με ΕΕ και ΣΕΒ».

PACIFIC-SUN

Οι μουσικοί ζητούν την άμεση έκδοση εγκυκλίου που να διατηρεί τους εργαζόμενους με ΔΠΥ στο Θέαμα – Ακρόαμα, στο καθεστώς του μισθωτού για τις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και την επαναφορά των ορίων ηλικίας των καλλιτεχνών που είναι στο αυξημένο ασφάλιστρο στα επίπεδα που ήταν προ του 3ου μνημονίου. Ακόμη ζητούν την επαναφορά των μουσικών στα νυχτερινά κέντρα στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

Από την πλευρά τους οι ηθοποιοί επισημαίνουν ότι στα μέτρα που ετοιμάζεται να υλοποιήσει η κυβέρνηση, είναι και «η μείωση του αφορολόγητου πιθανόν στα 6.000 ευρώ και νέα μείωση συντάξεων με το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς».

«Μέσα στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση μπαίνει ακόμα και το ζήτημα που αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές στο δελτίο παροχής υπηρεσιών των καλλιτεχνών, που επί της ουσίας θα μας υποχρεώσουν να έχουμε, αφού μας αναγνωρίζουν ως αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες και όχι ως μισθωτούς που είμαστε», προσθέτουν.

«Έτσι απαλλάσσουν τους επιχειρηματίες απ’ την υποχρέωση να μας ασφαλίζουν και μέσω της αυτασφάλισης και της συγχώνευσης των Ταμείων», καταλήγουν.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής