Συγκέντρωση για τη δολοφονία της ακτιβίστριας Marielle Franco

Σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία της ακτιβίστριας, Marielle Franco και του οδηγού της στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Κάλεσμα για τη σημερινή κινητοποίηση και την πορεία που θα ακολουθήσει στην πρεσβεία της Βραζιλίας κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Φωτογραφία: Γιώργος Παναγάκης
kiziplast

Η Marielle Franco ήταν ακτιβίστρια του ΛΟΑΤ κινήματος και της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών. Ως μέλος του PSOL είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος στο Ρίο ντε Ζανέιρο, και μαχόταν για τη δικαιοσύνη και κατά της αστυνομικής βίας. Ήταν η ίδια αφρο-φεμινίστρια και καταγόταν από το Da Maré, μία από τις μεγαλύτερες φαβέλες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Marielle Franco δολοφονήθηκε μαζί με τον οδηγό της τη νύχτα της 14ης Μάρτη 2018, όταν επέστρεφε από μια δημόσια συνάντηση μαύρων γυναικών. Λίγες μέρες νωρίτερα, είχε καταγγείλει δημόσια τη δράση της Στρατιωτικής Αστυνομίας στην περιοχή Irajá της φαβέλας Acari.

Παράλληλα, σε εξέλιξη στο ίδιο σημείο είναι συγκέντρωση Κούρδων και μελών αριστερών συγκεντρώσεων ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν και την Ροζάβα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here