Πρόγνωση ΕΜΥ: Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή 18/3

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια, πιθανώς το μεσημέρι πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από το απόγευμα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά. Ευνοείται σημαντική μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά και νότια. 

PACIFIC-SUN

Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στο Αιγαίο 8 πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται κυρίως στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ 
Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές ώρες πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν ξανά τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ που γρήγορα θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν ξανά σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 
Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα. Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 και στη Βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 
Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής