Παράσταση διαμαρτυρίας ιατρικών επισκεπτών στο υπουργείο Οικονομικών

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, ιατρικοί επισκέπτες στο υπουργείο Οικονομικών, ενάντια στη φορολόγηση της χρήσης των εταιρικών αυτοκινήτων.

PACIFIC-SUN

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών, υπογραμμίζει ότι «σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε 22/12/2016 τα εταιρικά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τη δουλειά μας τα θεωρούν παροχή που πρέπει να φορολογηθεί».

«Αυτό θα κοστίσει ένα μισθό το χρόνο, από φέτος μιας και ο νόμος έχει αναδρομική ισχύ απ το 2016», αναφέρει στην ανακοίνωσή της και προσθέτει «πρόκειται για ένα καθαρά εισπρακτικό μνημονιακό νόμο που φορτώνει στις πλάτες μας φορολογικά βάρη που δεν μας αναλογούν. Δεν μας δίνουν τα αυτοκίνητα για προσωπική χρήση, δεν επιλέγουμε τι αυτοκίνητο θα πάρουμε ούτε μπορούμε να σπάσουμε τα leasing και να αλλάξουμε κατηγορία».

Παρά το ότι «το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αποφανθεί ότι ανάλογοι νόμοι είναι παράνομοι», σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, «στις επαφές που έχει κάνει η ομοσπονδία με το Υπουργείο ακούμε αόριστες υποσχέσεις ότι θα μελετήσουν τις προτάσεις μας».

 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής