ΠΑΚΟΕ: Επικίνδυνη η καθυστέρηση δικαστικής απόφασης για εμβόλιο

Για καθυστέρηση έκδοσης δικαστικής απόφασης για το εμβόλιο Gardasil κάνει λόγω το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών, μετά και την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών να αναβληθεί η δίκη για τις 7 Μαρτίου του 2018, τονίζοντας ότι πρόκειται για υπόθεση σοβαρή για τη δημόσια υγεία.

PACIFIC-SUN

Το ΠΑΚΟΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η υπόθεση αφορούσε τις σοβαρές παρενέργειες ακόμη και θανάτους που μπορεί να προκαλέσει το εμβόλιο Gardasil για την πρόληψη του καρκίνου της μήτρας σε μικρά κορίτσια για τη χρήση του οποίου υπεραμύνονταν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής».

Τρεις μέρες πριν τη δικάσιμο καταγγέλλει το ΠΑΚΟΕ ότι «οι”πανέξυπνοί” εκπρόσωποι της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής επέδωσαν αγωγή κατά του ΠΑΚΟΕ, με ημερομηνία δικασίμου 7 Μαρτίου 2018».

«Είναι προφανές και χωρίς αμφισβήτηση ότι αυτή η κίνηση, έγινε για να καθυστερήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης που είναι πολύ σοβαρή για τη δημόσια υγεία», προσθέτει το ΠΑΚΟΕ.

Το ΠΑΚΟΕ σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αρνήθηκε κατηγορηματικά την αναβολή της υποθέσεως, δηλώνοντας ότι το ζήτημα αφορά τη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα μικρών παιδιών και ότι τα χρήματα που απαιτούσε θα τα διέθετε αποκλειστικά για την ενημέρωση του κοινού σε σχέση με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την χορήγηση του εμβολίου αυτού». 

«Παρά το γεγονός ότι η πλευρά του ΠΑ.Κ.Ο.Ε κατέστησε σαφές στην πρόεδρο του Δικαστηρίου ότι η υπόθεση αφορούσε τη δημόσια υγεία και δη την υγεία μικρών κοριτσιών και ότι η αγωγή των αντιδίκων ασκήθηκε καταχρηστικά μόλις τρείς ημέρες πριν με σκοπό την παρέλκυση της δίκης, το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για τη δικάσιμο της 07.03.2018», υπογραμμίζει το ΠΑΚΟΕ.

Η ανακοίνωση καταλήγει με την φράση: «άραγε έως τότε πόσα κορίτσια θα ρισκάρουν την υγεία τους στο βωμό της “αδιάβλητης” δικαιοσύνης και του υπερκέρδους από την πώληση των εμβολίων αυτών;».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής