ΓΣΕΕ: Κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές όσων παλεύουν για το μεροκάματο

Για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγες ημέρες, με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά ατυχήματα στη χώρα και ζητά την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και την απόδοση ευθυνών όπου αυτές αναλογούν.

PACIFIC-SUN

«Ένας ακόμη συνάδελφος, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο της Κρήτης, τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας, πέφτοντας από ύψος 9,5 μέτρων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι «είναι πλέον εμφανές ότι η έλλειψη μέτρων ασφαλείας έχει τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους».

«Σε μια περίοδο που η εύρεση εργασίας είναι δύσκολη υπόθεση και ο εργαζόμενος εντατικοποιεί τη δουλειά του, πολλές φορές χωρίς τις κατάλληλες προϋποθέσεις, οι πολλοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, με σκοπό την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων, επιβάλλονται όσο ποτέ άλλοτε», συνεχίζει η ΓΣΕΕ.

«Είναι απαίτησή μας, τόσο το υπουργείο Εργασίας, όσο και το ΣΕΠΕ, να κατανοήσουν επιτέλους ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές όσων παλεύουν για το μεροκάματο», καταλήγει η ΓΣΕΕ.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής