Γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για τα προσφυγόπουλα

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα πλημμύρισε το Καυταντζόγλειο στη μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού για τα προφυγόπουλα με τίτλο «ΠαίΖΟΥΜΕ Μαζί», που διοργάνωσε σήμερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και το Γραφείο Συντονισμού Εκπαίδευσης Προσφύγων Μακεδονίας.

PACIFIC-SUN

Τα προσφυγόπουλα από τα κέντρα φιλοξενίας της Κεντρικής Μακεδονίας που φοιτούν στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) μαζί με τους μαθητές του πρωινού κύκλου των Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων, στα οποία λειτουργούν οι δομές, διαγωνίστηκαν σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα και διασκέδασαν με χορό, μουσική, ζωγραφική και παιχνίδια, στέλνοντας το πιο ηχηρό μήνυμα αρμονικής συνύπαρξης. Οι μαθητές παρέλασαν μέσα στο στάδιο υπό τους ήχους της μελωδίας “Δρόμοι της Φωτιάς” ανά κέντρο φιλοξενίας, ενώ στη λήξη της τελετής χόρεψαν όλοι μαζί, χέρι – χέρι, το “Ζορμπά”.

Στις ομάδες του κάθε κέντρου φιλοξενίας απονεμήθηκε κύπελλο, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής.

Στη γιορτή συμμετείχαν αφιλοκερδώς η μπάντα του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης – Συκεών, το Πολιτιστικό Σωματείο «Χορός και Τέχνη», ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου (επιμέλεια – διδασκαλία Δημήτρης Τζελίλης), το σύνολο Waya Naya και οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Σταυρούπολης Ηρακλής Αλεξανδρίδης (λύρα) και Τάσος Δερμεντζόγλου (νταούλι).

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής