Ενισχυτική διδασκαλία και στα ΕΠΑΛ με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας

Με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που κατατέθηκε στο Σχέδιο Νόμου «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», καθιερώνεται η εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα ΕΠΑΛ.

PACIFIC-SUN

Στόχος του προγράμματος της ενισχυτικής διδασκαλίας είναι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, η βελτίωση των μαθησιακών επιδόσεων των μαθητών, η παιδαγωγική υποστήριξή τους, που θα παρέχεται παράλληλα με την κύρια διδασκαλία στις τάξεις των σχολικών μονάδων της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Για την υλοποίηση το νέου θεσμού προβλέπεται ότι αυτός μπορεί να χρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και ότι μπορούν να απασχολούνται σε αυτό μόνιμοι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.                         

Επιπλέον, στο Σχέδιο Νόμου έχει συμπεριληφθεί και η δυνατότητα των απόφοιτων εσπερινών ΕΠΑ.Λ., με την πραγματοποίηση τουλάχιστον 300 ημερομισθίων -έναντι 600 ημερομισθίων που ίσχυε ως σήμερα- στην ειδικότητα που αποφοιτούν να προσέρχονται σε εξετάσεις πιστοποίησης προσόντων, χωρίς την παρακολούθηση του «Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας». 

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής