Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη 20/3

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους και μεταφορά σκόνης από το Σάββατο 17 Μαρτίου έως και την Τρίτη 20 Μαρτίου, προβλέπονται στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.  

PACIFIC-SUN

Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τη νύχτα του Σαββάτου στα βορειοδυτικά, που θα επηρεάσουν την Κυριακή μέχρι το απόγευμα και ξανά από τη νύχτα το Ιόνιο, μέχρι το απόγευμα τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησο και κυρίως τη βορειοδυτική. Κατά διαστήματα την Ήπειρο και από τις πρωινές ώρες την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Πιθανόν τις προμεσημβρινές μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά, ενώ από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και κυρίως η Δυτική και η Βόρεια, ενώ από το απόγευμα κυρίως η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τη νύχτα πιθανόν πρόσκαιρα και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εκτός της Κρήτης. Την Τρίτη τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Παράλληλα, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού προβλέπει θυελλώδεις ανέμους κατά διαστήματα στα πελάγη το Σάββατο στο Ιόνιο πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Την Κυριακή μέχρι το απόγευμα στο Αιγαίο και κυρίως στο Ανατολικά τοπικά θα φτάνουν τα 9 μποφόρ.

Επιπλέον, προβλέπεται μεταφορά σημαντικής ποσότητας σκόνης κατά διαστήματα από την Αφρική το Σάββατο σε όλη τη χώρα και την Κυριακή κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής