Έγγραφο νοσοκομείου αναγράφει τον όρο «λαθρομετανάστες»

Έγγραφο νοσοκομείου που δόθηκε ως εξιτήριο στις αρχές του 2017 σε μετανάστη που είχε νοσηλευθεί στην Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, αναφέρει τον όρο «λαθρομετανάστες».

PACIFIC-SUN

Στο έγγραφο αυτό σύμφωνα με την φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης, ενώ όλα φαίνονται φυσιολογικά, στο πεδίο «ασφάλεια» έχει χρησιμοποιηθεί ο όρος «λαθρομετανάστες», που τα τελευταία χρόνια είχε εξαλειφθεί από το λεξιλόγιο του δημόσιου λόγου.

Από οργανισμούς όπως η Διεθνής Αμνηστία δεν χρησιμοποιείται ο όρος «λαθρομετανάστης» ή «παράνομος μετανάστης» γιατί θεωρείται ότι ο «λαθραίος» ή «παράνομος», είναι μειωτικός για την προσωπικότητά των ανθρώπων. Τον όρο αυτό δεν τον χρησιμοποιεί και μεγάλη μερίδα των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και η πλειοψηφία των δημοσιογράφων.

Δεν γνωρίζουμε αν η γιατρός που υπογράφει το έγγραφο ή εάν υπάλληλος του γραφείου κίνησης πήρε την πρωτοβουλία να χρησιμοποιήσει αυτό τον όρο, ωστόσο θα θέλαμε να μάθουμε τι ακριβώς ισχύει και πως αποκαλούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας οι μετανάστες που δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα.

Δείτε ολόκληρο το έγγραφο

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής