8ο Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας

Με το σύνθημα «Το φεστιβάλ που θα σας κάνει… να κολλήσετε!» και την παρουσίαση σπάνιων ποικιλιών ελληνικών μελιών από πολλές περιοχές της χώρας και από τους ίδιους τους παραγωγούς, ανοίγει τις πύλες του το 8ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & προϊόντων μέλισσας στις 2,3 & 4 Δεκεμβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

PACIFIC-SUN

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν αγνό και ποιοτικό μέλι από περισσότερους από 250 μικρούς παραγωγούς όλης της χώρας, ενώ θα γνωρίσουν σπάνιες ποικιλίες μελιού, όπως μέλι καστανιάς, ελάτης, δεντρολίβανο και ακακία, καθώς και υψηλής ποιότητας μελισσοκομικά προϊόντα.

Ακόμη, θα συμμετέχουν περιοχές που παράγουν μέλι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως Κίμωλος, Ικαρία, Τήνος, Πάρος, Αμοργός, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Σφακιά, Μάνη και Βυτίνα, καθώς και το σύνολο των μελισσοκομικών περιοχών της χώρας.

Οι επισκέπτες θα προμηθευτούν, ακόμα, βασιλικό πολτό, γύρη, κηρήθρα, κερί, κεραλοιφές και πρόπολη, θα δοκιμάσουν κεράσματα και παραδοσιακά εδέσματα, θα γευτούν γλυκές αλχημείες με μελωμένα φρούτα και θα θυμηθούν «ξεχασμένες» σπιτικές συνταγές με μέλι.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία ανακαλύψουν την τεχνική του «τρύγου» των μελισσών να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια με την μέλισσα και να απασχοληθούν δημιουργικά σε τη διάρκεια του τριημέρου στον παιδότοπο του φεστιβάλ με εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας».

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Παρασκευή 2/12 (16:00 – 21:00)
Σάββατο 3/12 (10:00 – 21:00)
Κυριακή 4/12 (10:00 – 20:00)
Είσοδος 2€, δωρεάν είσοδος για μελισσοκόμους και παιδιά έως 12 ετών και ΑΜΕΑ

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής