1,68 εκ. ευρώ στους κτηνοτρόφους των «προσφυγικών νησιών» του Αιγαίου

Στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των προσφυγικών ροών, θα δοθεί έκτακτη στήριξη συνολικού ύψους 1,68 εκ. ευρώ, που αναλογεί στη χώρα μας με βάση τον Κανονισμό 2016/1613 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

PACIFIC-SUN

Η σχετική κοινοποίηση των κριτηρίων κατανομής εστάλη σήμερα στις αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Το ποσό των 1.683.910 ευρώ θα κατανεμηθεί στους παραγωγούς όλων των ειδών γάλακτος που δραστηριοποιούνται στα νησιά Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, Κως, Λέρος και Μεγίστη, με στόχο την άμεση ενίσχυση της βιωσιμότητας των εκμεταλλεύσεων μικρής κλίμακας και εκτατικής (μη ενσταυλισμένης) παραγωγής.

Επισημαίνεται ότι βάσει του αριθμού των ζώων το μεγαλύτερο ποσοστό της ενίσχυσης (~85%) θα κατανεμηθεί στους κτηνοτρόφους της Μυτιλήνης.

Με δήλωσή του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, ανέφερε: «Η επιλογή της ενίσχυσης των κτηνοτρόφων στα συγκεκριμένα νησιά έγινε διότι η διατάραξη του γαλακτοκομικού τομέα σε αυτά, εντείνεται ακόμη περισσότερο τόσο εξαιτίας των φυσικών γεωγραφικών περιορισμών λόγω νησιωτικότητας όσο και λόγω των έκτακτων κοινωνικό-οικονομικών παραμέτρων που έχουν προκληθεί από την προσφυγική κρίση».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής