Υπάλληλοι του ΙΚΑ Αιγάλεω και της Βουλής έστησαν κομπίνα αξίας 180.000€

Στα ίχνη εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας, εξέδιδε παράτυπα παροχές ασθενείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, ύψους τουλάχιστον 180.000 ευρώ, έφτασαν οι άνδρες της Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

PACIFIC-SUN

Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις υπάλληλοι, εργαζόμενοι στο Ι.Κ.Α. Αιγάλεω, υπάλληλος της Βουλής και τέσσερις ιδιώτες. Στην υπόθεση εμπλέκονται μία ακόμα υπάλληλος και δύο συνταξιούχοι του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ., που κατηγορούνται για ψευδή βεβαίωση – νόθευση.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το 2012 και κατάφεραν με ιδιαίτερα τεχνάσματα να αποκομίσουν, σε βάρος του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ., τουλάχιστον 180.000 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά τους στοιχεία, ως ασφαλισμένοι καθώς και τα προσωπικά στοιχεία άλλων ασφαλισμένων και ενός θανόντα, στα οποία είχαν πρόσβαση λόγω της ιδιότητάς τους, κατόρθωσαν να εκδώσουν παράτυπα, τουλάχιστον διακόσιες δέκα εννέα παροχές ασθενείας, που αφορούσαν κυρίως αναλώσιμα υλικά.

Στη συνέχεια παρέμβαιναν στο Ηλεκτρονικό Σύστημα του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., αντικαθιστώντας τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου με δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα, ενώ μετά την πίστωση επενέβαιναν εκ νέου, επαναφέροντας τον αριθμό λογαριασμού του ασφαλισμένου.

Για την έναρξη και σε όλα τα επιμέρους στάδια της έρευνας, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων συνεργάστηκε στενά με τη Διοίκηση του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και άμεση συνέργεια στα αδικήματα της πλαστογραφίας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της ψευδούς βεβαίωσης – νόθευσης και της απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής