Πρόγνωση ΕΜΥ: Αλλάζει ο καιρός από την Πέμπτη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού την Πέμπτη, με τα χιόνια να μας αποχαιρετούν και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες να παίρνουν την σκυτάλη.

PACIFIC-SUN

Στο ανατολικό Αιγαίο αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Στα υπόλοιπα τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις πρωινές ώρες στην Εύβοια, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, της Στερεάς και της Πελοποννήσου, ενώ σταδιακά θα υπάρξει βελτίωση του καιρού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, που με βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, όμως θα υπάρξει παγετός κατά τόπους στα Ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα Βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο και γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 4 βαθμούς κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στα βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Θα υπάρξει όμως γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ στο Ιόνιο θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Στη Θεσσαλία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου, τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικού 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών θα εκδηλωθούν στην Αττική και γρήγορα ο καιρός θα γίνει γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικού βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και το πρωί πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς κελσίου.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής