Πραγματοποιήθηκε ο «Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Τιμής: Μπλοκ 15 – Σκοπευτήριο Καισαριανής»

Ο «Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Τιμής: Μπλοκ 15 - Σκοπευτήριο Καισαριανής», μήκους 14 χιλιομέτρων που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

PACIFIC-SUN

Ο «Αγώνας Δρόμου Μνήμης και Τιμής: Μπλοκ 15 – Σκοπευτήριο Καισαριανής», μήκους 14 χιλιομέτρων που διοργάνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 09:15 το πρωί, μπροστά από το κτίριο των μελλοθανάτων ΜΠΛΟΚ-15 εντός του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α’» και οι δρομείς τερμάτισαν στον τόπο εκτελέσεων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής (Μουσείο Εθνικής Αντίστασης), ακολουθώντας τη συνήθη διαδρομή που επέλεγαν τα γερμανικά καμιόνια για να μεταφέρουν τους μελλοθάνατους αγωνιστές.

Στο αγώνα πήραν μέρος εκατοντάδες δρομείς όλων των ηλικιών και ανάμεσα τους πολλοί σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών. Την τεχνική υποστήριξη του αγώνα είχε αναλάβει η γραμματεία ΑΣΑΕΔ (Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Οι δρομείς ήταν φορείς των μηνυμάτων που πετούσαν από τα γερμανικά καμιόνια οι μελλοθάνατοι, καθώς στη φανέλα τους μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους ήταν τυπωμένα μηνύματα των αγωνιστών.

Με την εκδήλωση αυτή κλείνει για φέτος ο διευρυμένος κύκλος δραστηριοτήτων υπό τον γενικό τίτλο «Η ΑΘΗΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ», με αφορμή την 12η Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της Αθήνας το 1944 από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, σε συνδυασμό και με τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση, τόσο στην εκκίνηση στο Χαϊδάρι, όσοι και στον τερματισμό στην Καισαριανή, παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, δήμαρχοι, από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), ο Μανώλης Γλέζος, ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης καθώς και κάτοικοι του Χαϊδαρίου και της Καισαριανής.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής