Μεσσηνία: Τρεις νεκροί και τεράστιες καταστροφές από την θεομηνία

PACIFIC-SUN

Τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από τη θεομηνία που έπληξε τη Μεσσηνία. Μια 63χρονη γυναίκα με αναπηρία, εγκλωβίστηκε μέσα στο σπίτι της, που πλημμύρισε, στο χωριό Πήδημα και πνίγηκε σήμερα τα ξημερώματα, μία γυναίκα ηλικίας 79 ετών ανασύρθηκε νεκρή από υπόγειο διαμέρισμα στην πόλη της Καλαμάτας και ένας άνδρας ηλικίας περίπου 90 ετών στην περιοχή Θουρία, τον οποίο παρέσυρε ο ποταμός Ξερίλας.

Άνοιξαν οι ουρανοί, τη νύχτα, στη Μεσσηνία, με αποτέλεσμα να προκληθούν τεράστια προβλήματα και καταστροφές, σε πολλά σημεία του νομού. Πλημμυρισμένοι δρόμοι, αυτοκίνητα παρασυρμένα, κατολισθήσεις και διακοπή της κυκλοφορίας είναι το σκηνικό που επικρατεί στην περιοχή.

Φωτογραφία: eleftheriaonline.gr
Φωτογραφία: eleftheriaonline.gr

Στην πόλη της Καλαμάτας, στα χωριά και στις αγροτικές περιοχές, η στάθμη του νερού ανέβηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, παρασέρνοντας ότι υπήρχε μπροστά τους, πλημμυρίζοντας παράλληλα εκατοντάδες σπίτια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι κλήσεις που δέχτηκε για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, ξεπερνούν τις 150 μόνο στην πόλη της Καλαμάτας.

Από την κακοκαιρία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 232 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως – Καλαμάτας στο ύψος της Θουρίας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων.

070916-MESSHNIA-KATASTROFES2
Φωτογραφία: eleftheriaonline.gr

Στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο 78ο χιλιόμετρο στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσχέρεια λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από τη Στούπα έως τον Άγιο Νικόλαο, λόγω κατολισθήσεων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής