Λύση στο πρόβλημα διέλευσης των αναπηρικών ΙΧ από τα διόδια ζητά η Ε.Σ.Α.μεΑ.

PACIFIC-SUN

Με επιστολή της στον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη η Ε.Σ.Α.με.Α. τονίζει το πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος, σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου ελεύθερης διέλευσης των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας.

«Τα άτομα με αναπηρία εξωθούνται στη χρήση ιδιωτικών αυτοκινήτων για τις μετακινήσεις τους λόγω της απουσίας προσβάσιμων μεταφορικών συστημάτων στην πλειοψηφία των ελληνικών πόλεων. Οι δε οικείοι τους συχνότατα εκτελούν χρέη οδηγού/μεταφορέα, μεταφέροντας αυτούς σε διάφορες δομές όπου τους αφήνουν (π.χ. για θεραπείες, εκπαίδευση, απασχόληση, δημιουργική απασχόληση κ.λπ.) για να επανέλθουν μετά το πέρας αυτών και να τους οδηγήσουν πίσω στην κατοικία τους.

Είναι πια επιτακτική ανάγκη να επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια, για όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, καθώς και η θέσπιση ενιαίας ηλεκτρονικής κάρτας διέλευσης διοδίων από δημόσιες αρχές για τη χρήση του ανωτέρω μέτρου. Μόνο έτσι θα συμπληρωθούν τα κενά του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, τα οποία επικαλείται κατά καιρούς η πλειονότητα των ιδιωτικών εταιρειών εκμετάλλευσης για τη μη εφαρμογή της απαλλαγής των κατόχων αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια.

Ο ίδιος ο υπουργός έχει κάνει επανειλημμένα δηλώσεις στη Βουλή για την επίλυση του παραπάνω αιτήματος του αναπηρικού κινήματος, το οποίο είναι διαχρονικά αναγνωρισμένο από τον πολιτικό κόσμο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, χωρίς όμως να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής