Θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή στην Ελευσίνα

Θαλάσσια ρύπανση από μαύρα πετρελαιοειδή προκλήθηκε, χθες το μεσημέρι, από διαρροή στην φλάντζα έκτακτης ανάγκης, αγωγού διακίνησης πετρελαιοειδών, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., Ασπροπύργου.

PACIFIC-SUN

Θαλάσσια ρύπανση από μαύρα πετρελαιοειδή προκλήθηκε, χθες το μεσημέρι, από διαρροή στην φλάντζα έκτακτης ανάγκης, αγωγού διακίνησης πετρελαιοειδών, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., Ασπροπύργου.

Ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων της εταιρείας, ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, για την θαλάσσια ρύπανση και άμεσα στελέχη του Λιμενικού σώματος έσπευσαν στο σημείο.

Εκείνοι, διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση συνολικής έκτασης περίπου 50 τμ,. εγκλωβισμένα με πλωτά φράγματα, που είχε τοποθετήσει το προσωπικό των εγκαταστάσεων. Επίσης, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μικρής ποσότητας μαύρων πετρελαιοειδών πάνω στην ίσαλο γραμμή των Δ/Ξ “IRINI” ΚΑΙ “SIGNAL PUMA”, τα οποία ήταν δεμένα σε παρακείμενο χώρο.

Οι εργασίες απορρύπανσης συνεχίζονται από το προσωπικό των εγκαταστάσεων, καθώς και προσωπικό ιδιωτικής αντιρυπαντικής εταιρείας.

Από την Λιμενική Αρχή Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε παράλληλα, η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής