Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ζητείται παράταση στη θητεία του επικουρικού προσωπικού στις δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας

Η Ε.Σ.Α.με.Α. ζητά άμεσα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε «να δοθεί νέα παράταση στη θητεία του επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των ατόμων με αναπηρία στις δομές των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας σε όλη τη χώρα, για τουλάχιστον ένα χρόνο, που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς ακόμη να έχει δοθεί παράταση, μέχρις ότου βρεθεί λύση σε πιο μόνιμη βάση».

PACIFIC-SUN

«Οι υπηρεσίες που παρέχουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας είναι πολύ σημαντικές για την προστασία των ατόμων με βαριές αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις, με τον αριθμό των περιθαλπόμενων να αυξάνεται συνεχώς, εξαιτίας της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, από την οποία πλήττονται ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους.

Η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των δομών της πρόνοιας έχουν άμεση επίπτωση στην ποιότητα των συνθηκών ζωής των περιθαλπόμενων, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που οι απαράδεκτες και τραγικές συνθήκες της ζωής τους έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ως είναι γνωστό οι μνημονιακές πολιτικές λιτότητας έχουν επιφέρει δραματική μείωση του προσωπικού στις δομές της Πρόνοιας, έχουν δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα στη λειτουργία τους, οδηγώντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε πλήρη υποβάθμιση. Οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού στα Κ.Κ.Π. είναι απαράδεκτες, τα ωράρια εξοντωτικά, με ολέθριες συνέπειες τόσο για την υγεία των περιθαλπόμενων, αφού οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλήρως στις υποχρεώσεις τους, όσο και για την ψυχική υγεία των ίδιων εργαζομένων».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,502ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
323ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής