Εκδήλωση από το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών

Το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών που συγκροτήθηκε από προσωπικότητες και στελέχη των οργανώσεων που εκπροσωπούν τους χριστιανικούς λαούς της Ανατολής που υπέστησαν τη Γενοκτονία των αρχών του 20ου αιώνα από τον ίδιο θύτη, πραγματοποιεί εκδήλωση την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης», στην Αθήνα.

PACIFIC-SUN

Η εκδήλωση που έχει ως θέμα «Ο Ραφαέλ Λέμκιν και ο αγώνας για τα δικαιώματα της ανθρωπότητας», γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των θυμάτων των Γενοκτονιών, που έχει ορίσει ο ΟΗΕ στις 9 Δεκεμβρίου. Στην εκδήλωση θα αναδειχθεί ο ρόλος και η συμβολή του μεγάλου ανθρωπιστή στην αναγνώριση των Γενοκτονιών που έχουν διαπραχθεί, αλλά και στην αποτροπή παρόμοιων εγκλημάτων.

Κύριοι ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής και ο στρατηγικός σύμβουλος, Νίκος Λυγερός.

Με την ευκαιρία αυτή, το Δίκτυο Αναγνώρισης Γενοκτονιών, στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης σ’ όλους τους λαούς του κόσμου, που υπέστησαν το έγκλημα της Γενοκτονίας, διαβεβαιώνοντάς προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την αναγνώριση και την αποτροπή τέτοιου μεγέθους εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, από οποιονδήποτε και οπουδήποτε κι αν προκλήθηκαν ή θα προκληθούν.

Καλεί όλους τους πολίτες της χώρας σε συμπαράταξη στον υπέρτατο αγώνα για το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, το δικαίωμα στη ζωή, αγώνα που μπορεί να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους πραγματοποίησαν ή σχεδιάζουν νέες Γενοκτονίες, ότι οι λαοί είναι εδώ, όχι μόνο απαιτώντας απ’ αυτούς να λογοδοτήσουν στην ανθρωπότητα για τα εγκλήματά τους, αλλά και για να αποτρέψουν ανάλογα εγκλήματα στο μέλλον.

Ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα (9 Δεκεμβρίου, ώρα 20.00) στην Ένωση Ποντίων Πιερίας, στην Κατερίνη, με θέμα «πέντε κινήσεις για μια σιωπή».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής