Βολές ΔΣΑ κατά Β. Θάνου για τα όρια ηλικίας των δικαστικών λειτουργών

Εκτός συνταγματικών ορίων είναι σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η πρωτοβουλία για σύγκληση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου από την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με θέμα την αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών.

PACIFIC-SUN

Σύμφωνα με τον ΔΣΑ, το άρθρο 88 παρ. 5 του Συντάγματος ορίζει ότι «Οι δικαστικοί λειτουργοί, έως και το βαθμό του εφέτη ή του αντεισαγγελέα εφετών και τους αντίστοιχους με αυτούς βαθμούς, αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσουν το εξηκοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους και όλοι όσοι έχουν βαθμούς ανώτερους από αυτούς ή τους αντίστοιχους με αυτούς αποχωρούν υποχρεωτικά από την υπηρεσία μόλις συμπληρώσουν το εξηκοστό έβδομο έτος της ηλικίας τους».

Συνεπώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΣΑ, «η πρωτοβουλία για σύγκληση της διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου από την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κυρία Βασιλική Θάνου, με θέμα την αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών, βρίσκεται σαφώς εκτός των ορίων της ως άνω συνταγματικής διάταξης».

«Η συνταγματική αυτή απαγόρευση δεν μπορεί να παρερμηνευθεί ούτε να παρακαμφθεί από οποιεσδήποτε ανάγκες, προσωπικές σκοπιμότητες ή στοχεύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής