ΥΠΠΕΘ: Σύσταση 2.223 θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού Α/θμιας

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία συστήνονται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κλάδοι εκπαιδευτικών που, ενώ περιλαμβάνονταν στο εκπαιδευτικό προσωπικό των δημοτικών σχολείων, δεν υπήρχαν υπηρεσιακά ως κλάδο,ι παρά μόνο στη Δευτεροβάθμια.

Φωτογραφία: 10 Δημ. Αγ. Αναργύρων
kiziplast
pacificsun

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η υπουργική απόφαση με την οποία συστήνονται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κλάδοι εκπαιδευτικών που, ενώ περιλαμβάνονταν στο εκπαιδευτικό προσωπικό των δημοτικών σχολείων, δεν υπήρχαν υπηρεσιακά ως κλάδο,ι παρά μόνο στη Δευτεροβάθμια.

Πρόκειται για τους κλάδους των εκπαιδευτικών Γαλλικής γλώσσας (ΠΕ05) και Γερμανικής γλώσσας (ΠΕ07), των εκπαιδευτικών Δραματικής Τέχνης και Θεατρικών Σπουδών (ΠΕ32 και ΠΕ18.41), Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (ΠΕ08) και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής (ΠΕ19/20).

Παράλληλα, έχουν συσταθεί συγκεκριμένες θέσεις (2.223) στις οποίες θα τοποθετηθούν εκπαιδευτικοί των παραπάνω κλάδων, που μετατάχθηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Δίνεται έτσι ένα τέλος στην εργασιακή ανασφάλεια αυτών των εκπαιδευτικών που παρέμεναν μετέωροι για τρία και πλέον χρόνια.

Το επόμενο βήμα του υπουργείου θα είναι ο διορισμός των εκπαιδευτικών που βάσει των πινάκων επιτυχίας του ΑΣΕΠ του 2008 ήταν διοριστέοι. Με αυτόν τον τρόπο επέρχεται αποκατάσταση της αδικίας, η οποία επίσης εκκρεμούσε επί οκτώ συναπτά έτη.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here