Σύσκεψη για τις αθλητικές δραστηριότητες σε σχολεία της Ειδικής Αγωγής

kiziplast
pacificsun

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θεωρώντας σημαντική την ένταξη των μαθητών ΣΜΕΑ στη διεξαγωγή σχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, πραγματοποίησε σύσκεψη την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη», με την συμμετοχή των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, που εργάζονται στις δομές ΣΜΕΑΕ της Περιφέρειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Κωνσταντίνος Αλεξίου τόνισε μεταξύ άλλων, την υποχρέωση, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής, του δικαιώματος συμμετοχής  στις σχολικές δραστηριότητες όλων των μαθητών με στόχο την ισότιμη αντιμετώπιση των παιδιών με αναπηρία, το οποίο θα αποτελέσει έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού και της αποδοχής στη διαφορετικότητα.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Παναγιώτης Κασσιανός επεσήμανε τη σημαντικότητα της υλοποίησης των προγραμμάτων συνεκπαίδευσης και συνέργειας μεταξύ σχολικών μονάδων ειδικής και γενικής αγωγής.

Τέλος, αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας, η οποία θα επεξεργαστεί και θα θέσει το πλαίσιο διεξαγωγής όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων στα ΣΜΕΑ.

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here