Στην Αθήνα η Επιτροπή Γυναικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Δωδεκαμελής επίσημη αποστολή της Επιτροπής Γυναικών (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τη συμμετοχή της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ελίζας Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη, βρίσκεται από σήμερα και για δύο ημέρες στην Αθήνα.

PACIFIC-SUN

Η αποστολή θα επισκεφθεί τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στην πρωτεύουσα και θα έρθει σε επαφή με τις πλέον ευάλωτες ομάδες αλλοδαπών (γυναίκες που ταξιδεύουν μόνες –  ασυνόδευτα ανήλικα).

Σκοπός της αποστολής είναι να συζητήσει εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες πρόσφυγες, ως επακόλουθο του αναγκαστικού εκτοπισμού τους, όπως για παράδειγμα η βία και η σωματεμπορία για λόγους σεξουαλικής και εργασιακής εκμετάλλευσης, με προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κέντρο Υποδοχής για Γυναίκες Θύματα Βίας στην Ομόνοια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, επίσκεψη των ευρωβουλευτών στα Ανοιχτά Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων στο Ελληνικό, τον Ελαιώνα και το Σκαραμαγκά, καθώς και σειρά συναντήσεων με θεσμικούς φορείς, με το Γενικό Διευθυντή Μεταναστευτικής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων καθώς και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηναίων.

Μεταξύ άλλων, η ομάδα των ευρωβουλευτών θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες,  των «Γιατρών χωρίς σύνορα» και των «Γιατρών του Κόσμου», καθώς και άλλων Μη Κυβερνητικών Οργανισμών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα παροχής φροντίδας στους πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο αυτό, με πρόταση της κυρίας Βόζεμπεργκ, έχει προγραμματιστεί ειδική επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στα Άνω Πετράλωνα, τη λειτουργία του οποίου έχει αναλάβει ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Praksis».

Μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στο Google News! Ακολουθήστε τους λογαριασμούς μας σε Facebook, Twitter και Viber!

Αφήστε μία απάντηση

εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε προσθέστε το όνομά σας

29,243ΥποστηρικτέςΚάντε Like
650ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
318ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής