Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βόρειο και ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Φωτογραφία: tookapic / pixabay.com
kiziplast

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά της βόρειας χώρας και τη νύχτα σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (υψόμετρο από 500 έως 700 μέτρα)

Για αύριο Τρίτη (29/11/2016)
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά αλλά και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (κάτω από 300 μέτρα). Σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 300 έως 500 μέτρα). Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως της νύχτα προς Τετάρτη, οπότε είναι πιθανό να χιονίσει και στα βόρεια προάστια (από τα 500 μέτρα).

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα. Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμου 8 και 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8 με 10 βαθμούς κατά τόπους).

Την Τετάρτη (30/11/2016)
Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης της Θεσσαλίας και στα νησιά του βόρειου Αιγαίου (κάτω από 200 μέτρα υψόμετρο). Σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποράδων, της Πελοποννήσου, και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από 400 έως 600 μέτρα υψόμετρο).

Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά το πρωί, ενώ οι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν 8 με 9 μποφόρ. Σε όλη την χώρα οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με παγετό τη νύχτα.

Προς την Πέμπτη, σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και σταδιακά ως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here