Περίπλους της Λέσβου με μήνυμα αλληλεγγύης

Ο 15χρονος Ανδρόνικος Κόρακας-Κοντός ξεκίνησε στις 30 Οκτωβρίου έναν 10ήμερο περίπλου της Λέσβου, για να υποστηρίξει την ομάδα «Η Νεολαία Σώζει» και να επιστήσει την προσοχή στην παρούσα κατάσταση ανάγκης στη Μεσόγειο.

kiziplast
pacificsun

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου με πλήρη άπνοια έφτασε από τη Θερμή στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου τον υποδέχτηκαν δεκάδες ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προσφέροντας του λίγα λουλούδια και μια ζωγραφιά.

Στην υποδοχή παραβρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος, Μπάμπης Ανιτσάκης και μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης (ΙΟΜ), με την ουσιαστική  βοήθεια του οποίου ο Ανδρόνικος πραγματοποιεί τον περίπλου της Λέσβου.

Σήμερα, ο Ανδρόνικος ξεκίνησε από τη βάση του ΙΟΜ, που φιλοξενείται στη Μαρίνα Μυτιλήνης, κόντρα σε ισχυρό νότιο Άνεμο, με προορισμό το Πλωμάρι και λίγο πριν την εκκίνηση τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία του ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης.

Ο κ. Γιαννέλλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, «τον Ανδρόνικο, -που είναι γέννημα θρέμμα της Λέσβου, τον γνωρίζω από μικρό και νιώθουμε υπερήφανοι που -έχουμε τέτοιους νέους και με τέτοια ιδανικά στο νησί μας. Εκφράζουμε  τις ευχές μας για να έχει ευνοϊκό άνεμο στο ταξίδι του και να ολοκληρώσει με το καλό την εξαίρετη αυτή πρωτοβουλία του, που έχει τόσο υψηλούς στόχους, όπως, η αλληλεγγύη απέναντι στους συνανθρώπους μας και η προβολή της Λέσβου διεθνώς».

elatiriostrom

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here